Home made mustard/手作りマスタード

I made mustard which brought from india.
very simple process.
If you can get mustard seeds,do making it immediately!!also mustard seeds can make sprout,indian curry,and sabji.(I will upload indian ingredients article later)

Mustard
・mustard seeds(there are 3kinds,yellow,brown and black.my favorite combination is using yellow and blown or black one half each.
・vinegar(I usually use apple vinegar,as u like)
・white wine,black,pepper,salt,turmeric powder,honey or maple syrup.

First prepare to 2kinds of mustard seeds half and half put into a bottle.
Then gradually pour the vinegar.
u should wait about over one night till these become swell.
Adding white wine,black pepper,salt,turmeric powder,honey or maple syrup.
some Mixing roughly In a food processor.(you will see how much need condiments if you make couple of times)
therefore you just wait to be ready for eat.At first the taste a little bitter,but it will get so sweet and sour yummy taste in 1 month!!
Leave it to room temperature.
can make special dressing.
Try it.
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インドからもってきたマスタードシードでマスタード作り。
とても簡単。
マスタードシードにヒタヒタより少し多くアップルビネガー(酢ならなんでもいいかもしれないけど、アップルビネガーは酸味が柔らかくて好き)を注いで、一晩。
置いておくとシードが水分を吸ってふくらむ~、そしたらターメリック、塩、こしょう、蜂蜜とかメープルシロップ、白ワイン、入れてFPで粗めにまわして~。
常温に置いておくだけ。
作った直後は苦いいんだけど、不思議に時間が経つと苦味が消えてとってもおいしくなってくれるんだな~。
(前回失敗したかと思ってほっておくこと1ヶ月後食べてみたらおいしくなってた!)
マスタードは前回はイエローとブラウンを半々にした、おいしくできてた。
今回はイエローとブラックを半々で、楽しみ~。

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